SPISNING I BALANCE


Er dit liv plaget af forstyrret spisning (fx spiseforstyrrelse, overspisning, BED)?

Fylder tanker om mad, vægt og kropsstørrelse alt for meget for dig? Er du overoptaget af kostregler og bekymringer om, hvad og hvor meget du har spist og skal spise næste gang? Oplever du igen og igen enten at spise for lidt eller overspise - med fornemmelsen af at miste kontrollen over din spisning?

Du kan ikke styre, om kroppen går op eller ned i vægt - men du kan arbejde på at give din krop de bedste rammer for at genfinde sin sunde og naturlige balance.

Vi flytter fokus fra, hvad og hvor meget du spiser til, hvordan du spiser.
Vi flytter altså fokus fra vægttab til hvilke tankemønstre, følelser og vaner, der er knyttet til mad og det at spise.

For at få et afbalanceret og frit forhold til mad og spisning skal vi møde os selv fra omsorgsfuldt sted. Det er vigtigt at arbejde med kropsaccept, bevægelse for fornøjelsens skyld og intuitiv spisning.
Et stigende antal undersøgelser gennem de seneste år har vist, at det netop er balance og trivsel, som er afgørende for sundheden (og ikke vægt og størrelse). Man kan kalde det ‘the non-diet approach’ eller på dansk ‘vægtneutral sundhed’ (læs evt. mere på vaegtneutralsundhed.dk).

Vi tager udgangspunkt i lige netop din historie omkring mad og spisning og afdækker den betydning, det har fået for dig. Når mad og spisning bliver “viklet fri” af tankemønstre, følelser og vaner, bliver det muligt for dig at tage dig godt af dig selv - og maden kan igen udfylde sin egentlige rolle: som næring og nydelse for kroppen.